Izložba u
Ustanova kulture Parobrod
Parobrodu
SPIKER: U
Ustanova kulture Parobrod
Parobrodu je samo večeras mogla da se pogleda izložba jedne od vodećih mladih umetnica Andrijane Vešović Zombijana pod nazivom ,,Revolucija dok mirišem baš lijepo''.
REPORTER: Njene ilustracije postale su važan činilac savremene pop kulture. Nakon Sarajeva i Banjaluke, izložba crnogorske ilustratorke Andrijane Vešović Zombijane stigla je u Beograd. Izloženo je 70 njenih Ilustracija. Tema izložbe je žena.
ANDRIJANA VEŠOVIĆ ZOMBIJANA (ilustratorka): Čovek će sa dosta radova moći da se poistoveti i svaki momak sa tim radovima pa makar onako kao pasivno, takve žene objedinjuje definitivno radove ali i svakodnevnice i svakodnevni ovaj događaji.
REPORTER: Pored humorističkih Ilustracija svakodnevnog života, radovi Andrijane Vešović najčešće se tiču društveno odgovornih tema, poput mentalnog zdravlja, prava žena i rada na sebi. Večerašnjom izložbom ona proslavlja važan jubilej.
ANDRIJANA VEŠOVIĆ ZOMBIJANA: Evo ovde sam baš recimo u
Ustanova kulture Parobrod
Parobrodu posle 10 godina, tada je bila prva izložba ikada sad je 2023. i iskreno ne mogu da verujem da je došlo do ovoga ali jeste takav da bukvalno ostajem u tome da ne mogu da vjerujem.
REPORTER: Po završetku izložbe svi radovi prodati su na aukciji. Prihod od prodaje biće prosleđen beogradskom Autonomnom ženskom centru.